Bamsı Beyrek

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında MEB takvimi doğrultusunda Ocak ayı etkinliği olan Dede Korkut Hikayelerinden esinlenerek hikaye yazma projesini başarıyla tamamladık.

Türk Edebiyatında sözlü anlatı geleneğinin temel taşlarından olan "Dede Korkut" hikayeleri ile bu proje sürecinde öğrenciler için sadece bir yarışma niteliği taşımamıştır. Aynı zamanda milli ve manevi değerlerimizin hem farkına varılmasını hemde yer yer özümsenmesini sağlamıştır.

Kimilerine göre Hızır kimilerine göre Derviş olarak nitelendirilen Korkut Ata'nın öğrencilerimiz tarafından tanınması ve her biri bir inci tanesi olan hikayelerinin aşkla okunması biz eğitimcilere gurur vermiştir.

Dede Korkut Hikayeleri'nden hareketle hikaye yazma yarışmasına okulumuzda toplam on dört hikaye yarışmaya katılmıştır.

Okul değerlendirme komisyonumuz herbiri birbirinden güzel bu eserleri değerlendirerek 7/B sınıf öğrencisi Emine Melek SARIIŞIK'ın "Bamsı Beyrek'in Sevdası" adlı hikayeyi okul birincisi olarak belirlemiştir.

Söz konusu eser okul birincisi sıfatıyla ilçe değerlendirme komisyonuna teslim edilmiştir.

Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

18-01-202418-01-202418-01-2024